- elarbejde siden 1960

Hovednummer: 59 44 01 01
Døgnvagt: 30 53 37 40

Man - torsdag: 7:00 - 15:00
Fredag: 7.00 - 14.30

Eiland Electric

Vi sætter en ære i det gode håndværk

Eltavler

Hvis eltavlen svigter, er familien uden strøm

El-tavlen er i alle huse centralen for al den strøm, familien bruger. Derfor skal den fungere fejlfrit. Men anlægget kan blive overbelastet, og det er et faktum, at især ældre el-tavler får fejl og måske endda kan være årsag til brand. Vi undersøger hurtigt men omhyggeligt husets el-tavle – så du kan være helt sikker.

Med termografi (måling af varmebølger) er det f.eks. muligt at opdage overbelastninger og løse forbindelser længe før, de udvikler sig til en kortslutning eller brand.

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at du tjekker el-tavlen med et fast mellemrum på et tidspunkt, hvor du husker det – det kan f.eks. være en god anledning, når vi skifter til sommertid, og igen når vi går til vintertid.

VI HJÆLPER DIG VIDERE

Kontakt os i dag for vejledning eller et gratis og uforpligtende tilbud.

Sådan tester du din eltavle

Du tester den ved at trykke på testknappen. Der står som regelt ”T” eller ”Test” på knappen. Når du trykker på den, skal den afbryde strømmen. Virker den ikke første gang, skal du kontakte en autoriseret el-installatør.

Du kan læse mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside HER.

De har desuden lavet en sms-tjeneste, der minder dig om at teste fejlstrømsafbryderen. Du kan tilmelde dig tjenesten (til almindelig sms-takst) ved at sende en sms med teksten ”HPFI” til 1245.

Er du i tvivl om din eltavle fungerer som den skal
– Få foretaget et eltjek

Er du i tvivl om, hvorvidt din eltavle eller dine el-installationer opfylder kravene, er det en god ide at få foretaget et eltjek. Her gennemgår vi alle dine elektriske installationer, og kommer med professionelle anbefalinger til forbedringer.

Du er altid velkommen til at kontakte os og få en uforpligtende snak eller et gratis tilbud.

Vi har erfaringen, ekspertisen og autorisationen til at løse enhver el-opgave.

Fra vores kontorer dækker vi Holbæk, Kalundborg, Asnæs og omegn.

Hvad er en eltavle egentligt?

Eltavle, HFI-relæ, HPFI-relæ, fejlstrømsafbryder… kært barn har mange navne.

Fælles for dem er, at de dækker over en anordning, som styrer el-installationerne i alle bygninger, som er tilsluttet el-nettet. Det er her strømmen. så at sige, “kommer ind” og bliver ledt videre til de enkelte installationer. Det er derfor vigtigt, at din eltavle fungerer som den skal.

I løbet af årene er kvaliteten af, og kravene til, eltavler steget markant.  Er du ejer af en gammel eltavle, er det derfor faktisk lovpligtigt, at du får den udskiftet. Siden 2008 har det således været et lovkrav, at alle eltavler er udstyret med et HFI eller et HPFI-relæ – også selvom de er etableret før 2008.

Hvorfor er det vigtigt med en moderne og velfungerende eltavle

Årsagen er først og fremmest sikkerhed. Nyere HPFI-relæer slår således fra, så snart der opstår fejlstrøm i el-installationerne.

Kort fortalt fungerer et HPFI-relæ ved, at det måler strømmen der “løber ud” og holder det op mod strømmen der “løber ind”. Hvis de 2 er identiske, fungerer installationerne som de skal, og der er ingen fare på færde. Stemmer de 2 ikke overens, er der derimod tale om fejlstrøm. Det kan typisk være et elektrisk apparat eller et kabel, som er gået i stykker. Hvis det sker, slår HPFI-relæet omgående den pågældende installation fra.

Herved undgår man fare for at få elektrisk stød eller for, at der opstår brand.

Der er derfor virkelig god grund til at sikre sig, at eltavlen er up-to-date og velfungerende. Både på grund af lovkravet, men i høj grad også for din egen sikkerheds skyld.

Brug ALTID en autoriseret el-installatør til tjek, service og udskiftning af eltavle

Alle former for arbejde med eltavler skal foretages af en autoriseret el-installatør. Det er også et lovkrav og igen – i høj grad for din egen sikkerheds skyld.

Har du en gammel eltavle, som skal udskiftes eller serviceres, er det afgørende at arbejdet bliver udført korrekt. Fejl i montering eller installation kan være fatalt. En ny og moderne eltavle, som ikke er installeret af en autoriseret el-installatør, er IKKE sikker og opfylder ikke loven.

Vi er klar til at hjælpe dig

Vores medarbejdere hos Eiland er altid klar til at hjælpe dig

Bliv ringet op

    NAVN

    TELEFONNUMMER

    E-MAIL

    BESKED